Arkopharma Arkocaps Artisjok 45 capsules

€ 10,25
-23%
€ 7,89
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Lees voor het gebruik het etiket / de bijsluiter.


Arkopharma Arkocaps Artisjok is te gebruiken bij:

  • slechte spijsvertering
  • leverproblemen
  • alcoholmisbruik
  • galblaasproblemen


Algemene beschrijving

De Artisjok is vermoedelijk een cultuurvorm van de kardoen die van oorsprong afkomstig is uit Afrika en op grote schaal wordt geteeld in Frankrijk. Artisjok is vooral bekend om zijn bloemknop die door fijnproevers als een ware delicatesse wordt beschouwd. In de fytotherapie is men met name geïnteresseerd in de blaadjes van de plant.

De plant die de lever beschermt

Het belangrijkste bestanddeel van het blad is cynarine, een stof die zowel de productie als de afbraak van gal door de lever bevordert. Om die reden wordt het artisjokblad gebruikt voor lever- en galblaasproblemen. Indirect kan zo ook een te trage darmwerking als gevolg van een slechte leverwerking worden bestreden.

Artisjok bevat naast cynarine ook nog tal van andere stoffen die de lever beschermen en levercellen herstellen. Om deze reden kan Artisjok dan ook prima gebruikt worden om na (overmatig) alcoholgebruik de lever te detoxificeren met een reinigingskuur van 2 weken.

Van Artisjok is tevens bekend dat het de spijsvertering stimuleert, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en bloedzuiverend werkt.


EAN code(s): 8715345001590