Sanias Cetirizine 10mg 30 tabletten

€ 4,49
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Dit is een geregistreerd geneesmiddel. Lees voor het gebruik de bijsluiter.


De werkzame stof van Sanias Cetirizine diHCl is cetirizinedihydrochloride (Elke filmomhulde tablet bevat 10 mg cetirizinedihydrochloride).


Cetirizine diHCl van Sanias is een anti-allergisch geneesmiddel. Bij volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder is dit middel geïndiceerd voor:

  • de verlichting van neus- en oogklachten die verband houden met seizoensgebonden (bijvoorbeeld hooikoorts) en niet-seizoensgebonden allergische rinitis (ontsteking van het neusslijmvlies).
  • de verlichting van huiduitslag met hevige jeuk en bultjes (netelroos, galbulten) waarvan de oorzaak onbekend is (urticaria).


Aanbevolen dosering

Volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar:

De aanbevolen dosering is eenmaal daags 10 mg (1 tablet). Andere toedieningsvorm(en) van dit geneesmiddel kunnen geschikter zijn voor kinderen; vraag het aan uw arts of apotheker.

Gebruik bij kinderen van 6 tot 12 jaar:

De aanbevolen dosering is tweemaal daags 5 mg (tweemaal daags een halve tablet). Andere toedieningsvorm(en) van dit geneesmiddel kunnen geschikter zijn voor kinderen; vraag het aan uw arts of apotheker.

Patiënten met een nierfunctiestoornis Patiënten met een matige stoornis in de werking van de nieren wordt aangeraden om eenmaal daags 5 mg in te nemen. Neem contact op met uw arts of apotheker indien u aan een ernstige nierziekte lijdt. Uw arts of apotheker kan mogelijk de dosis hieraan aanpassen.

Neem contact op met uw arts of apotheker indien uw kind aan een nierziekte lijdt. Uw arts of apotheker kan mogelijk de dosis aanpassen aan de behoeften van uw kind.


EAN code(s): 8716049025332

RVG nummer: 117845