Arkopharma Arkocaps Boswellia 45 capsules

€ 12,75
-23%
€ 9,82
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Lees voor het gebruik het etiket / de bijsluiter.


Arkopharma Arkocaps Boswellia is te gebruiken bij:

  • gewrichtsslijtage, weke delen reuma
  • artritis, artrose, jicht
  • colitis ulcerosa
  • ziekte van Crohn


Algemene beschrijving
Boswellia is een vertakte boom die in droge heuvelachtige gebieden in India wordt gevonden. Door de bast van deze bomen te kerven wordt uit de stam een gumachtig extract gewonnen die na ongeveer drie weken van de boomstam geplukt kan worden. In gezuiverde vorm wordt dit extract in moderne kruidenmiddelen gebruikt.


Boswellia in combinatie met glucosamine
Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat boswelliazuren uit dit hars zich binden aan weefselontsteking veroorzakende stoffen die verantwoordelijk gehouden worden voor het in stand houden van chronische ontstekingen. Tevens blijkt dat Boswellia een lichte pijnstillende werking heeft onafhankelijk van de ontstekingsremmende werking en dat het geen nadelige invloed heeft op de vorming van nieuw kraakbeen en gewrichtsvloeistof. Dit maakt Boswellia bij uitstek geschikt om bij gewrichtslijtage in combinatie met Glucosamine te gebruiken.


Chronische aandoeningen maag-darmkanaal
De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn beide chronische aandoeningen van het maag-darmkanaal. Zij worden ook wel chronische ontstekingachtige darmziekten genoemd. Colitis ulcerosa is een chronische ontsteking van het slijmvlies van de dikke darm. In tegenstelling tot de ziekte van Crohn komt het alleen in de dikke darm (colon) voor. Colitis ulcerosa begint altijd in de endeldarm en kan zich langzaam over de hele dikke darm uitbreiden. Aangezien van Boswellia bekend is dat dit plantenextract weefselontsteking afremt worden met Boswellia zeer bevredigende resultaten verkregen bij deze chronische klachten.


EAN code(s): 8715345003266