Arkopharma Arkocaps Avena Sativa 45 capsules

€ 10,25
-23%
€ 7,89
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

Lees voor het gebruik het etiket / de bijsluiter.


Arkopharma Arkocaps Avena Sativa is te gebruiken bij:

  • slapeloosheid
  • nervositeit
  • innerlijke onrust, afkickverschijnselen
  • stress, prikkelbaarheid


Algemene beschrijving

Avena betekend "haver" en sativa staat voor "eetbaar". Haver is in eerste instantie bekend als voedingsgewas, maar blijkt ook een belangrijke geneeskrachtige plant te zijn voor het zenuwstelsel. Avena sativa is een eenjarige plant die behoort tot de Grassenfamilie. De kale rechtopstaande stengels zijn onderaan vertakt en worden ruim een meter hoog. De bloemen staan in een losse aar, die tot 30 cm lang kan worden.

Nervositeit

Met Avena sativa worden hele goede resultaten geboekt als het zenuwstelsel het zwaar te verduren heeft. Vaak kunnen alledaagse dingen zoals een nieuwe baan, promotie maken, het volgen van een aanvullende opleiding voor nog al wat spanning zorgen. Ook andere onvoorziene omstandigheden zoals huwelijksproblemen, een ongeluk of een sterfgeval kunnen nervositeit, stress en prikkelbaarheid veroorzaken. Avena sativa geeft in dergelijke situaties het juiste steuntje in de rug om de situatie het hoofd te kunnen bieden.

Slapeloosheid

Elk mens heeft gemiddeld zo'n 8 uur per nacht aan slaap nodig. Bij ruim 10 % van de Nederlandse bevolking is dit echter niet het geval met als gevolg dat zij overdag minder goed functioneren. Avena sativa bevordert een natuurlijke gezonde nachtrust.

Afkickverschijnselen

Een heel specifieke werking is dat het kan helpen bij het herstellen na een verslaving aan zowel alcohol en verdovende middelen als nicotine (onderdrukt afkickverschijnselen).


EAN code(s): 8715345003228